Syskonvagnar

Allt om syskonvagnar

När ni ska välja syskonvagnar eller egentligen alla sorters barnvagnar kan det vara en idé att fundera ut hur ekonomin ligger. Ska man köpa en ny vagn för varje skede i barnets liv eller ska man köpa en vagn som klarar de flesta stadierna?

Det finns många vagnar att välja mellan, vill man ha en ny för varje skede så är ju en enkel liggvagn den man börjar med, men om man tänkte spara lite pengar och även spara lite på miljön och antalet barnvagnar, så kanske en vagn som kan användas lite längre är att rekommendera. Här finns det syskonvagnar och kombivagnar som är de vanligaste att välja mellan. Men vad är då skillnaden mellan kombi och duo?

Jo, syskonvagnen består av ett chassi och två olika delar man kan skifta mellan, en liggdel och en sittdel. I början behöver man ju bara liggdelen, så då använder man den, men när barnet börjar vilja sitta upp tar man sittdelen istället. Den kan användas upp till tre års ålder på barnet. Riktigt smidigt att redan ha utrustningen som behövs hemma, och inte behöva rusa iväg och inhandla en helt ny vagn igen.